Općina Gunja

Vukovarsko srijemska županija

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

U Gunji stavljen u uporabu Dnevni boravak

U Gunji stavljen u uporabu Dnevni boravak

 {mosimage}

Ministarstvo obitelji, branitelja i meðugeneracijske solidarnosti i Općina Gunja su u povodu 29. travnja Europskog dana solidarnosti meðu generacijama stavili u upotrebu Dnevni boravak i pomoć u kući. - Sredstvima ministarstva i općine po 50.000 kuna stvoreni su uvjeti za dnevni boravak i kvalitetnije življenje starijih osoba. Objekt ima 4 prostorije, kupaonicu i dva WC-a. Gunja ima 225 korisnika pomoći u kući iz 210 domaćinstava. U prošloj godini općina je sufinancirala program sa 324.000 kuna.- rekao je Vladimir Crnov, načelnik.

    {mosimage}

  

  {mosimage} 

  {mosimage} 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otvaranjem vrata prof. Tomislav Ivić, ministar, Stjepan Adamić, državni tajnik, Mirko Popović, savjetnik potpredsjednika Vlade, Vesna Širanović, ravnateljica, Julijana Radnić, načelnica Uprave za meðugeneracijsku solidarnosti, Mato Golubičić, zamjenik župana VS i načelnici općina  VSŽ, te voditeljice i voditelji programa , pušten je u uporabu Dnevni boravak. – Ministarstvo sa jedinicama lokalne uprave do sada je uspješno razvilo 84 programa od toga 52 pomoć u kući i 32 dnevna boravka.

 Kroz te programe uključeno je 15.000 korisnika i uposleno 1.007 djelatnika. Prošle godine u ove programe Vlada i ministarstvo sa općinama, gradovima i županijama iz državnog proračuna osigurana su 44 milijuna kuna, a za novi natječaj ove godine 46 milijuna kuna. VSŽ je prva u Hrvatskoj po broju programa, korisnika i uposlenih, jer djeluje 17 takvih programa i od danas tri programa dnevnog boravka.- istaknuo je ministar Ivić.

                                                                  Stjepan Bogutovac

{mosimage} 

{mosimage} 

{mosimage}