Potpisivanje i svečano uručivanje ugovora “Zaželi – prevencija institucionalizacije”

U petak, 15. ožujka 2024. godine, u Otoku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (SF.3.4.11.01.0183) u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Zaželi svaki dan potporu u svom domu“ ukupne vrijednosti 495.000,00 EUR te ga je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike svečano uručio Općini Gunja kao korisniku projekta.

Projekt će trajati 36 mjeseci, tijekom kojega će 10 pružatelja usluga s područja općine Gunja biti zaposleno na 33 mjeseca. Projekt je usmjeren na pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu uz nabavu i podjelu paketa potrepština za minimalno 60 starijih osoba i/ili osoba s invaliditetom.

Projekt će u 100 %-tnom iznosu financirati Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Na ovome projektu Općina Gunja je korisnik, a kao partner Općina sudjeluje i na projektu „Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji“ financiranog u okviru istog Poziva za kojeg je Gradskom društvu Crvenog križa Županja kao korisniku projekta također uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Možda vas još zanima...

Skip to content